Maanmittarikilta on yhdistys rakennetun ympäristön opiskelijoille ja rakennetusta ympäristöstä kiinnostuneille. Killan toiminta on suunnattu erityisesti Rakennettun ympäristön, Kestävien yhdyskuntien, Kiinteistötalouden ja geoinformatiikan, Real Estate Economics, Spatial Planning and Transportation Engineering sekä Urban Studies and Planning koulutusohjelmien opiskelijoille, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan killan toimintaan. Jäseneksi voit liittyä täällä.

Maanmittarikilta on perustettu jo vuonna 1901 ja on Suomen vanhin kilta, joka ottaa uusia kandidaattiopiskelijoita vastaan. Kiltaan kuuluu noin 400 jäsentä ja vaikka kilta on iäkäs on sen toiminta yhä monipuolista ja aktiivista. Killan tärkeimmät tehtävät ovat fuksikasvatus, vapaa-ajan ohjelman järjestäminen ja jäsenten edunvalvonta. Maanmittarikillan kiltahuone sijaitsee Konetalo 1 – rakennuksessa, osoitteessa Otakaari 4. Siellä on mahdollista viettää aikaa rentoutuen pelien ja kahvin ääressä tai tehdä kurssitehtäviä yhdessä opiskelijatovereiden kanssa.

Killan suurin tapahtuma on maaliskuussa järjestettävä vuosijuhla Kevätpäiväntasaus, joka tuo yhteen nykyiset opiskelijat ja killan alumnit vuosienkin takaa. Tämän lisäksi killalla on paljon pienempiä juhlia ja tilaisuuksia kuten sitsejä, koulutustilaisuuksia ja excursioita alan yrityksiin. Rakennetun ympäristön laitoksen ja Insinööritieteiden korkeakoulun hallinnossa on myös kiltamme edustajia, jotka pitävät varmasti opiskelijoidenkin äänen kuuluvilla.

Siirry sivun alkuun